Swojskie produkty od sprawdzonych dostawców 

Poszukujących wyjątkowych smaków i tradycyjnej żywności znajdą je na Jarmarku Produktów Regionalnych do Blue City. 

Od środy 12 czerwca do soboty 15 czerwca w Blue City, na poziomie -1 przy fontannie, będzie można kupić pieczywo, wędliny z Podlasia i Roztocza, miody z pasiek mazurskich i Białowieży, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, regionalne biłgorajskie potrawy i wiele innych produkowanych tradycyjnymi metodami produktów.  

Na Jarmarku Produktów Regionalnych od lat swoje produkty wystawia Agnieszka Gremza, która w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu produkuje sery korycińskie, pyszną śmietanę
i masło. Co miesiąc góralskie sery oferuje Bacówka na Wójciźnie, kultywująca 400-letnią tatrzańską tradycję wyrabiania owczych serów – oscypków, redykołków, bundzu i bryndzy,
a także serów z mleka krowiego (gołka, korboc). 

Na kozie sery twarde, jak i twarogowe zaprasza Gospodarstwo Ekologiczne Sabina
i Mieczysław Mąka, które produkuje również w pełnej zgodzie z naturą rozmaite przetwory domowe. 

Jak co miesiąc na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City nie zabraknie oferty zagranicznej – przysmaków z Grecji, Włoch, Węgier, Azerbejdżanu i Syrii.

# regionalne specjały

# swojskie jedzenie

# produkty prosto od producentów 



Facebook Comments

Dodaj komentarz