Jak gotować i nie wyrzucać jedzenia? Poznaj kuchnię zero waste w Wola Parku 

Sylwia Majcher, trenerka kuchni zero waste wraca do Wola Parku, gdzie będzie inspirować do zmiany przyzwyczajeń kulinarnych. W ramach cyklu „WarsztatujeMY” uczestnicy spotkań poznają efektowne przepisy, wykorzystujące najczęściej wyrzucane produkty spożywcze. W najbliższą sobotę, 16 lutego tematem przewodnim będą kiszonki, czyli naturalnie zdrowy pomysł na niewyrzucanie w kuchni. 

„WarsztatujeMY” to cykl comiesięcznych spotkań, promujących idee zero waste i upcyklingu. W każdą drugą i trzecią sobotę miesiąca Wola Park zaprasza klientów na zajęcia kreatywne, podczas których dowiedzą się, jak stworzyć niebanalne dekoracje ze starych przedmiotów oraz jak gotować, żeby nie marnować jedzenia. 

Zajęcia kulinarne poprowadzi Sylwia Majcher, autorka książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”. Podczas pierwszego spotkania uczestnicy dowiedzą się, na czym polega życie zgodne z ideą zero waste, poznają jego zalety i usłyszą cenne wskazówki, w jaki sposób można rozpocząć życie bez odpadów. Tematem przewodnim warsztatów będą kiszonki, które są doskonałą formą wykorzystania pozornie zbędnych produktów spożywczych. 

16 lutego zajęcia odbędą się w trzech turach o godzinie 11:00, 13:30 i 16:00. Równocześnie, w godzinach od 12:00 do 19:00 będą prowadzone warsztaty plastyczne dla dzieci. Najmłodsi będą wykonywać maski karnawałowe i ozdabiać je brokatem, cekinami i kolorowymi wstążkami. 

Wszystkie zajęcia są bezpłatne, wymagana jest wcześniejsza rejestracja za pośrednictwem formularza dostępnego na stronie internetowej

Warsztaty odbędą się na poziomie 1 Wola Parku, w okolicach sklepu TK Maxx.

 



Facebook Comments

Dodaj komentarz